דרישה לבטל את ההחלטה להדיח אנשי מילואים שחתמו על עצומות הקוראות להפסקת המלחמה

מאי 2025

180 אישים ציבוריים בכירים, בהם רמטכ"לים לשעבר, ראשי מוסד ושב"כ, אלופים במילואים ואנשי אקדמיה – פנו במכתב חריף לרמטכ"ל, מפקד חיל האוויר וליועמ"שית גלי בהרב-מיארה, בדרישה לבטל את ההחלטה להשעות או להדיח אנשי מילואים שחתמו על עצומות הקוראות להפסקת המלחמה לשם החזרת החטופים.

המכתב, שנשלח מטעם משרדנו על ידי עו"ד גיורא ארדינסט, קובע כי מדובר בפגיעה קשה בזכויות חוקתיות, ובראשן חופש הביטוי" :אנשי מילואים שאינם בשירות פעיל זכאים ואף מחויבים להביע את דעתם. זו זכותם, ולטעמי, גם חובתם."

בראיון שהתקיים בגלי צה"ל עם ספי עובדיה ויניר קוזין, הדגיש גיורא כי למרבה הצער ההחלטות שהתקבלו בצה"ל הן חלק ממגמה רחבה יותר של דיכוי מחאה לגיטימית: "ככל שיותר אזרחים סבורים שהמלחמה מונעת משיקולים פוליטיים ושהיא מסכנת את החטופים, כך גוברת המחאה ובמקביל, גוברים הניסיונות לדכא את המחאה ואת חופש הביטוי."

לשאלה האם ניתן להבין את הרצון "לשמור את הצבא מחוץ לפוליטיקה", השיב: "זו טענה שגויה. החותמים, רמטכ"לים, טייסים ואחרים, אינם מבקשים לערב את הצבא, אלא לבטא את דעתם. זכותם לומר את דברם, ולצד דבריהם צריך להופיע גם הקרדיט שלהם, כי יש לו משקל ציבורי. הדחתם משירות מילואים כסנקציה על הבעת המחאה היא הפוליטיזציה של הצבא".

בהתייחס לשאלה כיצד צה"ל היה צריך לנהוג, השיב: "על צה"ל להכיל את המחאה ולהגיד: זו דעתכם, והיא לגיטימית. אף אחד לא קרא לסרבנות. הקריאה הייתה: המלחמה המשרתת אינטרסים פוליטיים של הקואליציה חסרת תכלית – ואנו אומרים זאת כפטריוטים שמדינת ישראל יקרה להם".

כאשר נשאל אם תיתכן פנייה לבג"ץ השיב: "זו בהחלט אופציה. אני מקווה שלא נגיע לשם, אבל נשקול זאת אם לא יבוטלו הליכי ההדחה."

האזינו לראיון המלא בלחיצה כאן.

לכתבה שפורסמה ב-N12 לחצו כאן

עוד כתבות בחדשות ומאמרים