TIER 1 TIER 1
TIER 1 TIER 1
TIER 1 TIER 1
TIER 1 TIER 1

ההתמחות שלנו

מחלקת הליטיגציה ויישוב הסכסוכים של משרדנו היא בעלת מומחיות בייצוג בתובענות ייצוגיות, במגוון תחומים במשפט האזרחי והמסחרי.
משרדנו הוא מהחלוצים בישראל בשימוש במכשיר התובענה הייצוגית, על היבטיו השונים. המשרד היה מעורב במשך השנים בתובענות ייצוגיות מהגדולות ביותר בהיקפן בתולדות המשפט הישראלי והחלטות בתי המשפט באותם הליכים היוו אבן דרך בתחום התובענות הייצוגיות.
המשרד ייצג את התאגידים הגדולים ביותר במשק הישראלי וכן תאגידים זרים בעשרות רבות של תובענות ייצוגיות שהוגשו נגדם. בין היתר ייצג המשרד בתחום התובענות הייצוגיות את בזק, יס שרותי טלוויזיה, רמי לוי שיווק השקמה, ילין-לפידות, פלאקסי ישראל בע"מ (סיבוס), תדיראן, Goldman Sachs, איי. די. איי. ביטוח (ביטוח ישיר), PwC ישראל, Epic Games, ELNA ואחרים.
בנוסף, המשרד ייצג במשך השנים גם תובעים בתובענות ייצוגיות גדולות, כגון נגד החברות Google, Apple, נגד מדינת ישראל בנושא מלוות מדינה, נגד קרן השתלמות למורים וגננות, ועוד.

ניסיון מייצג

• ייצוג יס, אחת משתי חברות הטלוויזיה הרב ערוצית הגדולות בישראל בכל התובענות הייצוגיות המוגשות נגדה, בהיקף כולל של מיליארדי ש"ח במגוון תחומים.

• ייצוג בזק, חברת התקשורת הגדולה בישראל, בתובענות הייצוגיות המוגשות נגדה, בהיקף של מאות מיליוני שקלים, במגוון תחומים.

• ייצוג רמי לוי שיווק השקמה, הרשת הקמעונאית השנייה בגודלה בישראל, ונושאי המשרה בחברה, בבקשות לאישור תובענה כייצוגית בתחום דיני ניירות ערך.

• ייצוג PwC ישראל בבקשה לאישור תובענה ייצוגית שהוגשה נגדה ונגד קבוצת דלק בסכום של מאות מיליוני שקלים, בטענה לקיפוח בעלי יחידות ההשתתפות מהציבור במסגרת עסקת מיזוג בין מחזיקות מאגרי הגז תמר ולווייתן.

• ייצוג נשר, יצרנית המלט הגדולה בישראל, בבקשה לאישור תביעה ייצוגית שהוגשה נגדה בסכום של מיליארדי שקלים, בטענה להפרת דיני ההגבלים העסקיים.

• ייצוג חברת איפקס הנפקות, ששימשה כחתם בהנפקה ראשונה לציבור של חברה קנדית, בבקשה לאישור תובענה ייצוגית בטענה כי בתשקיף החברה נכללו פרטים מטעים.

• ייצוג פלאקסי ישראל בע"מ (סיבוס) בתובענות ייצוגיות צרכניות שהוגשו נגדה.

• ייצוג ילין-לפידות בבקשה לאישור תובענה ייצוגית בקשר עם טענות הלקוחות בנוגע לניהול קרנות השתלמות על ידה, בהיקף של מאות מיליוני ש"ח.

• ייצוג איי. די. איי. ביטוח (ביטוח ישיר) בתובענה ייצוגית בעניין טענות בדבר חידוש אוטומטי של פוליסות ביטוח רכב.

• ייצוג ייבואנית הרכב הדו-גלגלי, מטרו מוטור, בבקשה לאישור תובענה ייצוגית שבה נטען להפרה של חוקי הרישוי וחובות מתחום דיני התחרות, בהיקף של עשרות מיליוני ש"ח.

• ייצוג Goldman Sachs בבקשה לאישור תובענה ייצוגית בתחום דיני התחרות, שבה נטען לקיומו של קרטל של מספר תאגידים בנקאיים עולמיים, בהיקף של מאות מיליוני ש"ח.

• ייצוג של תאגיד יפני ELNA בבקשה לאישור תובענה ייצוגית בתחום דיני התחרות, שבה נטען לקיומו של קרטל של מספר תאגידים יפנים בתחום האלקטרוניקה, בהיקף של מאות מיליוני ש"ח.

• ייצוג Epic Games בבקשה לאישור תובענה ייצוגית בתחום דיני הפרטיות, שבה נטען כי נפגעה פרטיותם של המשתמשים במשחק הפופולארי Fortnite.

• ייצוג מספר חברות, בכללן פרטנר, ניסקו, PwC ישראל, בבקשות לאישור תובענות ייצוגיות בעניין החובה להנגיש את אתרי האינטרנט שלהן ואת דיווחיהן לבורסה.

• ייצוג תובעים ייצוגיים בשתי תביעות ייצוגיות תקדימיות בסכום של מאות מיליוני דולרים נגד החברות Google ו-Apple בגין התנהלות אנטי-תחרותית וגביית מחיר מופרז במסגרת הפעלת חנויות האפליקציות שלהן.

עדכונים משפטים ועסקאות